De meest gehate huishoudelijke taakjes van Nederland

 

Zeldzaam zijn zij die graag het huishouden doen. De meeste mensen hebben wel één of meerdere klusjes die ze oké vinden, maar ook bepaalde taakjes waaraan ze werkelijk een hekel hebben. Een huishoudhulp is dan een prima idee, zodat u uw eigen tijd aan aangenamere activiteiten kunt besteden. Enkele van Nederland’s meest gehate huishoudelijke karweitjes, waarvoor het vaakst hulp wordt ingeroepen:

  • Strijken. Heel wat mensen hebben een hekel aan de strijk doen, zeker als er veel hemden en andere moeilijkere kledingstukken bij te pas komen. Strijkhulp is dan ook een erg veelgebruikte aanbesteding.
  • De vloer poetsen. Hoewel deze activiteit goed is om calorieën mee te verbranden, blijkt toch dat veel Nederlanders dit werkje liever uitbesteden.
  • Ramen lappen. Zeker in de koudere seizoenen is het goed te begrijpen dat men hier niet dolenthousiast van wordt.
  • Auto wassen. De meeste Nederlanders geven liever wat extra uit aan een mechanische of manuele carwash, dan dit klusje zelf op te knappen.
  • Afwassen. De populariteit van afwasmachines maakt dat deze job niet vaak wordt uitbesteed aan een huishoud(st)er, maar veel mensen hebben er toch een sterke afkeer van. Afwasmachines helpen trouwens niet echt, aangezien die qua tijd bijna even veel beslag leggen.