Huishoudelijke hulp en roken

Wanneer je als huishoudelijke hulp mensen thuis ondersteunt, is het van belang dat je jezelf kunt aanpassen aan de situatie. Je bent immers in iemands thuissituatie en voor een prettige werksfeer is het erg wenselijk dat je de gewoontes van de bewoner respecteert.

Wat wel en niet kan verschilt per huishouden

In Nederland zijn werknemers goed beschermd en er zijn wettelijk rechten vastgelegd om een goede werksituatie te creƫren. Om een goede band met de mensen waarbij je werkt op te bouwen zijn er echter ook ongeschreven regels. Als je bijvoorbeeld rookt en in het huis waar je werkt wordt niet gerookt, kun je het niet maken om in de pauze zomaar een sigaret aan te steken. Een ideaal oplossing hiervoor zijn de Nicotine Pouches Nederland. Met de Nicotine pouches Nederland kun je namelijk in je nicotine behoefte voorzien zonder dat je mensen lastig valt met rooklucht. Het is uiteraard ook een optie om even naar buiten te gaan, maar met name bejaarde mensen zullen juist graag in je pauze een praatje willen maken. Je kunt de Nicotine pouches Nederland onopvallend in je mond doen en ervan genieten tijdens je welverdiende rustpauze.

Andersom is het lastiger. Indien je als huishoudelijke hulp in een huis werkt waar een bejaarde woont die een fervent roker is, kun je dit niet verbieden. Sterker nog waarschijnlijk zal een opmerking erover de sfeer al minder goed maken. Het meest ideale in deze situaties is natuurlijk dat zowel huishoudelijke hulp als de bewoner roken zodat ze gezellig samen een sigaretje kunnen roken tijdens de koffie.

Instanties die huishoudelijke hulp naar mensen sturen voor langere tijd zouden er goed aan doen om rekening te houden met een juiste combinatie hierin.